Foto Studio Beograd

studio rent / wedding /portraits /events

Rezolucije ekrana : 4k, 2K, Ultra HD, Full HD, 1080p? Šta sve ovi brojevi znače majko mila?

U digitalnoj džungli koja nas okružuje, koja nas često zasipa kišom jako ,,važnih”  informacija,  kao što je otkrivanja tajne kako do dodjete do zategnute zadnjice kao što je ima  devojka koja je glavni akter poslednjeg spota Kyne West-a , otkrili smo  jedan lep sajt  koji se zove PC CHIP, u kome nećete pronaći tajnu kako doći do savršene zadnjice ali smo naleteli na odličan  tekst u kome oni daju pojašnjenja i rešavaju za nas misteriju koja se krije iza ovih oznaka koje srećemo na ekranima naših monitora. Continue reading

DSLR vs MIRRORLESS

Razmišljate o prelasku sa DSLR na mirrorless fotoaparat?
Niste sigurni u prednosti i mane jednog sistema u odnosu na drugi?
Phil Steele
( čika koga mi baš volimo ) je opet seo, zagrejao stolicu, napisao scenario, snimio video i sa nama podelio konačne rezultate svog istraživanja na temu da li stvarno mirrorless fotoaparat može da zameni DSLR.
Continue reading

USKORO,,JEFTIN” A DOBAR IPS MONITOR!

 

Pretpostavljamo da ste čuli već za Viewsonic brend koji je poznat po monitorima koji su specijalno namenjeni profesionalcima ali i entuzijastima koji se bave fotografijom, dizajnom i kreiranjem sadržaja.

Lepa vest je da je Viewsonic oslušnuo tržište i predstavio monitor za sve one koje bi hteli da imaju kvalitetni monitor sa IPS panelom ali ne mogu da odvoje pozamašnu sumu novca za monitore sličnih karakteristika.

Radi se o monitoru ViewSonic VP2468.
Continue reading

7 Elementa fotografije koje možemo naučiti iz filma ,,Hobit”

I ovaj put smo rešili da vam skrenemo pažnju na zaista zanimljiv i koristan tekst sa sajta koji nosi naziv  Digital Photography School – DPS .

Kako je fotografija u stvari “film” ispričan u jednom frejmu koji treba u umu posmatrača da razvije celu priču koja stoji iza fotografije, ovo je zaista koristan tekst sa primerima koji mogu da pomognu da dostignite nove visine.

Naša omiljena tačka je bila pod brojem sedam:
Ne koristi plitku dubinu polja svaki put !
Nekako nam je prešlo u naviku da sve radimo na blendama f 1,8 ili f 2,8 te je ovo bio na neki način šamar otrežnjenja.
Nadamo se da će vam ovaj tekst biti koristi ili što bi reko Lane Gutović  ,, ne može da škodi” .

7 Elements of Photography We Can Learn From The Hobbit


Continue reading

« Older posts

© 2021 Foto Studio Beograd

Theme by Anders NorenUp ↑