Foto Studio Beograd

studio iznajmljivanje-portraits-foto-video

DSLR vs MIRRORLESS

Razmišljate o prelasku sa DSLR na mirrorless fotoaparat?
Niste sigurni u prednosti i mane jednog sistema u odnosu na drugi?
Phil Steele
( čika koga mi baš volimo ) je opet seo, zagrejao stolicu, napisao scenario, snimio video i sa nama podelio konačne rezultate svog istraživanja na temu da li stvarno mirrorless fotoaparat može da zameni DSLR.
Continue reading

USKORO,,JEFTIN” A DOBAR IPS MONITOR!

 

Pretpostavljamo da ste čuli već za Viewsonic brend koji je poznat po monitorima koji su specijalno namenjeni profesionalcima ali i entuzijastima koji se bave fotografijom, dizajnom i kreiranjem sadržaja.

Lepa vest je da je Viewsonic oslušnuo tržište i predstavio monitor za sve one koje bi hteli da imaju kvalitetni monitor sa IPS panelom ali ne mogu da odvoje pozamašnu sumu novca za monitore sličnih karakteristika.

Radi se o monitoru ViewSonic VP2468.
Continue reading

7 Elementa fotografije koje možemo naučiti iz filma ,,Hobit”

I ovaj put smo rešili da vam skrenemo pažnju na zaista zanimljiv i koristan tekst sa sajta koji nosi naziv  Digital Photography School – DPS .

Kako je fotografija u stvari “film” ispričan u jednom frejmu koji treba u umu posmatrača da razvije celu priču koja stoji iza fotografije, ovo je zaista koristan tekst sa primerima koji mogu da pomognu da dostignite nove visine.

Naša omiljena tačka je bila pod brojem sedam:
Ne koristi plitku dubinu polja svaki put !
Nekako nam je prešlo u naviku da sve radimo na blendama f 1,8 ili f 2,8 te je ovo bio na neki način šamar otrežnjenja.
Nadamo se da će vam ovaj tekst biti koristi ili što bi reko Lane Gutović  ,, ne može da škodi” .

7 Elements of Photography We Can Learn From The Hobbit


Continue reading

Dobro došli

Ako imate potrebe za foto studiom a do sad nikako niste mogli da sprovedete ideju u delo ili je iznajmljivanje studija bilo za vas preskupo, evo savršenog rešenja koje imamo Vas:

Foto studio za iznajmljivanje  po satu cena  SAMO 10e/h.

,,Zašto samo toliko ? Zašto je toliko povoljno?”
U šali odgovaram da ako Vam je malo ne odbijam da platite više.

Šalu na stranu, pravi odgovor je da pre jedno 15 godina kada sam ušao u svet fotografije , dao sam  reč sebi da ću ako ikad ojačam napravim fotostudio, dostupan svima koji vole fotografiju koji će biti toliko jeftin da će svima biti dostupan i pristupačan.

Sećam se da smo u početku nas 4-5 sakupljali pare ,  kako bi stvorili 50 maraka u to doba ( kasnije se to pretvorilo u 50e)  kako bi  mogli samo  sat vremana da fotkamo u nekom studiju, čisto da pipnemo te čuvene blic glave i vidimo kako to čudo radi.
Sećam se stalnog  balansiranja  oko kupovine opreme, troškova koje život stvara te prave zarade i mogućnosta živiljenja samo od fotografije. Konstatna borba koju svi dobro znamo. Zavidim onima koji ne razumeju o čemu govorim.
Sada, godinama kasnije, malo stariji i eto malo  ,,jači”  vreme je da ispunim reč koju sam dao, makar bila ona data samom sebi.

I tako,evo sada je nastao FSB, ideja stara 15 ak godina.

Kako sam fotograf i kako koristim FSB za sopstvene potrebe nastaviću da ga dopunjem konstatno novom opremom, rekvizitima, risiverima, trigerima, zilbericam, upijacima svetla,  tako da sve što zateknete u studiju je za Vaše/naše /moje korišćenje.

I naravno da je cena samo 10 e po satu.

Kako bi ova jedinstvena , usudio bih se reći utopistička ideja , i cena koja je kreirana po jednom idelu i davno sanjanom snu ostala uvek ista, na nama je svima da koji radimo i koristimo FSB prema njemu se ophodimo pažljivo i nežno, i da zajedničkim snagama i trudom se potrudimo da ne oštetimo opremu i sve što se nalazi u njemu kako ne bih bili primorani da na žalost  izvršimo korekciju cene  i podignemo je na gore zbog nastalih troškova.

U svoje ime i u ime celog tima FSB želim Vam  dobro svetlo.

Milan Gordić

Share this:

© 2023 Foto Studio Beograd

Theme by Anders NorenUp ↑