,, E, majstore a što snimaš  sa fotoapratom? Gde ti je kamera ona velika, ko na televiziji sa velikim svetlom? A sto nemaš reflektor!?  A jel će da bude to dobro ko sa kamerom? Da sam znao da ćes da dodješ da snimaš sa fotoaparatom  ja bi zvao sestrića da mi snima sa iPhone!  Jel  će to da bude ono u fulu sve?  Šta je 4k? “
Koliko ste puta samo čuli ovako nešto dok ste snimali za klijente i koliko puta ste  pomislili da čujete ovakve stvari  samo zato što niste mogli da birate gde ćete biti rodjeni, te sad životarite na ovom majušnom parčetu planete poznato pod imenom Srbija gde ljudi znaju da putuju u vreme, ali samo u prošlost.

Ali avaj, izgleda da tikve posebno ne cvetaju ni tamo negde daleko, da nije sve kao bajci ni u tim državama gde u ustavu stoji da je pristup internetu osnovno ljudsko pravo, gde narod i ne zna ko im je predsednik, kad su izbori i čemu to služi,  gde je iPhone samo običan telefon a ne statusni simbol, deo miraza i nečiji jedina pokretna vrednost ( i jedina u suštini )  za koju se prećutkuje da pod lizingom sa rokom otplate od par godina.

Teksta sa linkom na kraju teksta  je napisao jedan od kolega snimatelj tamo negde daleko u nekoj zemlji preko bare,  koji nam govori da gde god da probate da pobegnete,  u bilo koji kutak sveta ipak bi se doživeli da se istorija ponavlja-  klijenti se osećaju sigrunije i da ste  vi veći profesionalac ako vučete veliku kameru iako  ona pravi losiji kvalitet snimka od mobilnog uredjaja koji sam klijent nosi u dzepu.

Šteta.  Nema pravde na ovom svetu za običnog malog snimatelja nigde.  Ni tamo daleko  kuće nisu  od čokolade  nit su prozori od marmelade.

Zato možda treba govoriti tiho, grickati čačkalicu u zubima i nositi veliku kameru na ramenu staru 15 godina , ubaciti u nju malu kaseticu i reflektorom pržiti po ljudima kao što je laserima  pržila vanzemljska armada   u filmu ,,Rat svetova” sa Tomom Kruzom dok se svi ne pretvore u pepeo i ostane za njima  samo garderoba koju su imali na sebi…  a možda  ipak i ne.
Odlučite sami .

Link    Do Clients Respect Bigger Camera Equipment?

Share this: